från posten



idag när jag kom hem från skolan, lite trött och lite sjuk så finner jag detta på bardisken! Ett paket från min fina Mamma och syster med Choklad, pärlsocker, jäst, tidningar och en svensk flagga! Jag blev så glad att jag nu har glömt att jag är trött och funderar på att ta en promenad i regnet. Tack Mamma jag älskar dig supermycket <3 

Bonfire!



Förra helgen var jag på min första bonfire party har i Aussieland, fint folk och en stor eld mitt ute i vildmarken ( Aimee's hus) Hur kul som helst! Och juste! Det är nu bestämt att jag kommer att bo hos min nuvarande familj ända tills nyår eftersom det är svårt att hitta familjer här i närheten och jag vill inte byta skola. Efter nyår kommer jag flytta in med ett jättesött par som bor bara tio minuter bort från var jag bor nu, och sedan efter tre måndader hos dem så kommer jag flytta till ännu en familj som jag inte vet något om. Nu vet ni! 

vad jag kommer sakna..

Att gå runt i varma stickade tröjor, fina kappor och kängor i ett snötäckt Sverige dagarna före jul och frysa kinderna av sig men sedan komma hem till ett varmt hus, dricka thé alleles rosig om kinderna med en fin vän och sedan begrava sig i täcken och vakna till att snön faller fint utanför föntret och mamma har lämnat en gullig lapp på köksbordet. 

last weekendd again

lite mer bilder från förra helgen när jag Kiki och Marion var på shopping! Två helt underbara tjejer, så bäst!

1 vecka

 
Måndag: Skolan börjar 8.40 så jag äter frukost, borstar mina tänder och sitter framför värmefläkten med en kopp the tills jag måste åka. I skolan har man fem periods varje dag och de alla är en timme långa. Efter två periods är det recess, 20 minuters rast ungefär, sedan två periods till och sen lunch, jag äter oftast en macka och frukt ( ovant med så lite om man är van vid Sveriges luncher) sen så har man en period och slutar 14.55. Man behöver aldrig titta på klockan under dagen eftersom det är en siren som tjuter varje gång man slutar och börjar sina klasser. Den här dagen försöker jag gå till gymmet som jag är medlem i här vilket går sådär so far... detta leder oss till...
 
Tisdag: Samma skolprocedur fast vi börjar 9.00 istället ( yay sovmorgon). Efter skolan på tisdagar har jag rotarymiddag, jag + ca 20 medelålders män och kvinnor äter en helt okej middag och lyssnar på en guest speaker som förra gången var en invandrare från Iran som hade varit med om så mycket hemskt och jobbigt men det var intressant att höra. Om några veckor är det jag som är the guest speaker och då kommer jag prata om Sverige, Familj och vänner, Intressen osv.. 
 
Onsdag: Är exakt som måndag men skillnaden är att efter skolan tar jag tåget in till Perth City för att träffa några andra utbytesstudenter, ibland många ibland bara några få. Vi går runt i staden, fikar eller äter och det är verkligen en high light i min vecka! Att kunna dela sina tankar och funderingar med dem vare sig det är hemlängan eller skolan det handlar om är riktigt skönt!
 
Torsdag: Som måndag och onsdag i skolan och sedan promenerar jag hem ( tar ungefär en kvart om jag är snabb) ibland ensam ibland med ett gäng från skolan. Försöker träna på torsdagar också men annars så gör jag inte så mycket, ungdomar här ses oftast inte på vardagar eftersom de jobbar och pluggar då men eftersom jag nästan bara har lätta kurser så tar mina läxor högst en halvtimme att göra och sedan ser jag på tv eller spelar på en gitarr som min familj har.
 
Fredag: Funkar ungefär som torsdag än så länge förutom att vi kanske går ut och äter eller beställer hem något gott fast väldigt onyttigt ( som allt annat här) 
 
Lördag: De två senaste lördagarna har jag inte haft sovmorgon utan jag har träffat några kompisar från skolan och jag + fyra andra har skapat en breakfast club så halv tio nästan varje lördag bjuder vi varandra på frukost, min är om tre veckor. Många gånger på vintern går man på bio på kvällen eller till någons fest ( inte jag ännu dock) och sedan hem till sig...
 
Söndag: Förra söndagen åkte jag och shoppade med Kiki och Marion och den här söndagen kommer jag agera volontärarbetare på en löpartävling inne i Perh som kallas City to Surf, servera vatten vid en kontroll klockan sju på morgonen! Oftast är det något på söndag så efter helgen är jag nästan tröttare, men gladare än innan! 
 
 
En vanlig vecka för mig här i Australien men det är svårt att beskriva exakt för även om jag har varit här i fem veckor nu så har jag ännu inte kommit in i några fasta rutiner och det kan komma oväntade planer hur som helst och lite när som helst men ungefär fick ni iallafall. Hoppas alla har det bra! 

I onsdags...

Åkte jag in till Perth efter skolan för att träffa Kiki och Outi för lite häng. Vi åt subway och fikade på ett fint café där servitrisen försökte skämta med oss men ingen av oss förstod hans skämt så vi alla skrattade lite fint och han skämdes lite, det var kul. Senare idag tänkte jag kanske dra igenom en "vanlig" vecka för mig eller liknande, Glömmer bort att jag inte är i samma land som majoriteten av alla ni som läser, hoppas ni är intresserade! 

Shopping på söndag

Åkte till Withford Shopping Centre med Kiki...
Och Marion som båda är utbytesstudenter från Japan och Frankrike...
Vi utforskade utbudet av kläder och konstaterade att vi alla hade förväntat oss mycket sämre affärer och så fikade vi ( fast man kallar det afternoon tea)...
Sen när vi var trötta i benen så åkte marion hem till sig och jag och Kiki väntade på tåget som tog oss hem till våra familjer också. Gillar verkligen Perth's transportsystem, det är så lätt att ta sig och jag var inte vilse en enda gång! Väldigt bra Söndag och skönt att träffa andra studenter ibland och dela upptäckter och hemlängtans tankar! Idag är det måndag och jag har haft feber i skolan, vad det än är jag har så vill det inte ge sig, är inne på min tredje vecka med förkyldning och jag har bara varit här i nästan fem. Vill verkligen bli frisk! 
 
 
 

The breakfast club!

Den här lördagen började med att jag, Riley, Celeste och Ella blev bjudna på rainbow pancakes hemma hos Guiliana tidigt på morgonen, vi tog sedan tåget till en vintage market utanför Perth som var underbart cool och jag hittade de perfekt slitna jeansshortsen och åt glass som smakade som himlen. På kvällen så fick jag äntligen se The hunger games som levde upp till alla mina skyhöga förväntningar och Guilianas föräldrar bjöd mig på stark, men god asiatisk mat och IKEA the som smakade Sverige och jag blev så löjligt glad för det. Bilder från min Söndag kommer inom kort.... 

För att fira...

att jag har varit i Australien i exakt en månad idag så bakade jag chocolate chip and banana muffins. Jag måste säga att det här är en av mina bästa bakverk någonsin. Så. Jäkla. Gott! Efter att ha varit sjuk i snart två veckor känner jag musklerna sina men vad gör det när jag har en himla bra helg planerad med bland annat, pancakefrukost hos Guiliana, Polka dot vintage market, shopping med marion och Kiki + att jag äntligen ska se hunger games! Den här veckan har varit lite upp och ner på humörskalan men nu känns det riktigt bra, är så glad att jag tog det här beslutet att åka som utbytesstudent, Det bästa jag någonsin gjort! Om det är någon som sitter hemma i säkra sverige och äter lite köttbullar och funderar på om ni ska åka eller inte, GÖR DET! ni kommer inte ångra det verkligen. Hoppas alla har det bra, hörs snart igen! 

A wednesday in Perh, best hamburgers ever!

Idag åkte jag in till stan för att möta upp massor av studenter och äta middag, hur roligt som helst och fast vi bara har träffats en gång förut så känns det som om vi har känt varandra hur länge som helst, man har mycket att prata om och mycket gemensamt med alla! Vi gick på en hur cool hamburgebar som helst, helt underbara hamburgers och allt var organiskt och bra. Förresten så är shoppingen här riktigt bra, har hittat så mycket fina affärer så det är bara synd att det mesta är rätt dyrt här så kommer nog bli pank+ ha 100 kg övervikt om elva månader, Juste imorgon har jag varit här en månad, Helt sjukt vad tiden går fort! Har dragit på mig en förkyldning så ska gå och lägga mig tidigt ikväll, vill inte vara sjuk längre! au revoir people

best weekend 2


best weekend

Är hemma igen efter en hur kul helg som helst med massor av utbytesstudenter från världens alla hörn + alla som ska åka från Australien till vintern från mitt distrikt! Tog inga bilder men hittade iallafall en, vi var hur många som helst! Så coolt att man får träffa folk från hela världen när man åker som student, trevliga, öppna och roliga allihopa verkligen! Imorgon ska jag skriva mitt första prov här och jag är jättenervös även fast min lärare inte har några krav på mig alls, vill försöka få bra betyg iallafall! Hoppas ni alla har det superbra ( snart börjar ju sverige skolan också, ha) Godnatt från mig!

Going to midland

igår efter min otroliga känguru upplevelse åkte jag, Liz och alan till ett shopping center i Midland ca 20 minuter bort. Jag hittade det här som också är min första shopping i Australien! Eftersom alla har skoluniform så har de flesta lite mer hår accesoarer och smycken för att vara liite unika, många har annorlunda hårfärger och skor också, coolt tycker jag! 

och jag är överväldigad...

av kärlek till dessa djur, så konstiga och knäppa men samtidigt underbart roliga. Australien fortsätter leverera!

Obsobsobs

Min familjs höns har blivit galna och hoppar på utemöblerna och kacklar runt. Jag är ensam hemma, fick panik och trodde att de skulle hoppa in i huset så jag stängde dörren till altanen. Mitt första öga mot öga möte med ett av Australiens alla farliga djur... Livin' on the edge  

efter två veckor och tre dagar

Saknar min fina lillebror som är modig och har varit i USA två veckor och hälsat på helt själv, han är så cool!!) 
 
 
Hej! Nu var det ett tag sen jag skrev men har inte haft tid innan nu. Sen jag sist skrev har jag hunnit servera otaliga korvar på en marknad, gått med i ett gym, varit på bio med 8 trevliga tjejer, ätit världens godaste pizza och träffat nya människor som alla är jättetrevliga! Det första folk säger när de ser mig är " your eyes are soooo blueeee!!" ( verkligen varje gång) Verkar som att folk här inte har så blå ögon som finns i Sverige men det är lite kul att vara lite udda också! Har inte fotat alls under den här veckan tyvärr men nästa helg så är det introduktions läger för alla utbytesstudenter i mitt distrikt, ser verkligen fram emot att träffa alla ungdomar från nästan hela världen! Hoppas alla har det bra och är friska och allt, Laterrr! 

RSS 2.0