Aussie Instagram

1. Fremantle vid hamnen
2. Jag 
3. Ett konstigt mellanmål som kallas "crumpet". Som en blanding mellan ett bröd och en pancake men jättesöt
4. "Dome" cool coffeshop med frukost och allt ( jättegoda chailattes) 

Fremantle

Fremantle kan vara en av de finaste platserna jag har varit på. blått hav, marknader, gamla byggnader och second hand bokaffärer ( brevid club x vilket jag tyckte var kul) Det bästa är att det är rätt nära var jag bor också så kommer vara där rätt mycket också! Imorgon ska jag äta frukost ute klockan sju på morgonen med mina värdföräldrar innnan jag börjar skolan, cool grej! godnatt människor 

efter 9 dagar som utbytesstudent

hej hallå Sverige! Sov till halv två idag efter en skolvecka fylld med nya intryck, nya människor och nya ämnen. Man blir trött av att vara ny! trivs riktigt bra i min familj och i min skola men saknar kulturskolan hemma med alla eftermiddagsaktiviteter som jag inte har här, har inte ens läxor att göra från skolan! Försökte baka bullar här idag men de ville inte jäsa och blev bara degklumpar enligt mig, min familj sa att de var goda men jag tror dom ville vara snälla för de smakade verkligen konstigt! Igår såg jag Perth at night med alla ljus i byggnaderna och det var hur fint som helst och imorgon ska jag till Freemantle med Krys, Har ingen aning om vad som finns där men tydligen är det riktigt fint så ska fota och visa här sen! Många utropstecken blev det här men allt är så nytt och konstigt att jag inte vet hur jag ska beskriva det, börjar också ha svårt att uttrycka mig bra på svenska när jag pratar, allt låter mycket bättre på engelska känns det som. Nu ska jag sova ( tidskillnaden ni vet) och hejdå! 

School Uniform!

 
Idag var min första dag på Lesmurdie Senior High School och det känns riktigt bra! Fick min uniform ( på bilden) och det hade kunnat vara värre faktiskt, känns rätt skönt att ha bestämda kläder varje dag också. Fick välja ämnen nästan helt själv så jag kommer nu fram till jul att ta visual art, Music, Photography, outdoor education, English och Geography vilket känns helt underbart jämfört med vad jag hade gjort hemma nu! Ikväll är det rotarymiddag och imorgon börjar skolan på riktigt. ganska taggad fast fortfarande sjukt nervös, jag är lite av en weirdo från switzerland, eller var det Sweden? Och jag har ett konstigt efternamn. Hejdå! 
 
-----
Decided that if there's any non Swedish speakers who read my blog you can just google translate it, I'm too lazy! 

taking it easy in aussieland

Saker som har hänt:
1. Var ute och sprang igår och helt plötsligt var jag vilse! Mentalt störande men jag höll ihop mig och fann åter mitt hem efter 25 minuters irrande. Ingen skada skedd där!
2. Har skypat med lite Sverigefolk och fått bekräftat att jag bara varit borta fem dagar fast det känns som tusen nästan.
3. Sovit för mycket
4. Hela den här dagen har bestått av mig i en fotölj tittandes på Smash vilket kan låta sorgligt men det är rätt skönt. Imorgon börjar skolan och trots nervositet upp till öronen så känns det som att det kan vara bra att få lära känna lite människor nu, är inte bra på att bara hänga runt i ett tomt hus.
 
Hoppas ni alla har det bra!
 
-------
Writing this in english seems a bit unnecessary since nothing fun has accually happened but I got lost while running yesterday and i've found a new love for Smash since I last wrote. Looking forward to school almost as much as i'm freaking out, i'm so nervous! It'll be good to make some friends though. Hope you're all good! 

A saturday in Perth with Krys

1. Perth city från kings park/ City of Perth from Kings Park
2. Kings Park
3. Största och godaste avokadon jag någonsin ätit! / biggest and tastiest avocado i've ever eaten! 
4. var glad och det var varmt/ I was happy and it was really warm outside
5. City of Perth
6. några skyskrapor mitt i staden/ some skyscrapers in the middle of Perth 
7. Cool fågel som var lite papegoja och lite något annat men iallafall väldigt fin!/ cool bird that I don't know the name of but it was so pretty!!
8. Påväg till Lesmurdie falls/ on our way to lesmurdie falls
9. Fanns massor med helt sjukt fina blommor överallt mitt i skogen, helt overkligt!/ There were all these pretty flowers all around in the woods, Unreal for a sweed! 
 
 
 

First dayy

Två bilder från de senaste två dagarna. Första bilden är alla ut utbytesstudenter från Sverige som skulle till Australien och nya Zeeland. Vi alla reste från Sverige till Bangkok tillsammans och hade jättekul på planet! Sen efter att ha lärt känna varandra så sa vi hejdå igen så jag vet inte om vi ses mer under året vilket är lite trist! Den andra bilden är vägen upp till min host family's hus här i Lesmurdie. Allt här är så himla fint och grönt trots att de har Vinter, Det är 21 grader idag så det är som en Svensk sommar men jag vågade inte sätta på shorts för alla andra går runt i långbyxor och vissa jacka till och med! hur som helst så är det jättebra och min skola verkar bra så jag längtar lite till Tisdag då jag börjar fast är riktigt nervös samtidigt, hoppas jag inte blir ensam på rasterna! Ska fota lite mer imorgon och visa en bild på mitt hus och mina host parents kanske, Ha det bra!
----
Two pictures from today and yesterday when i left for Aus. The first picture is me and all the Swedish exchange students leaving for Australia and new Zeeland this year. We just had time to get to know each other before we said goodbye again but the ten hour flight to Bangkok didn't seam as long with so good company! the second picture is the road up to my host familys house here in Lesmurdie. Everything here is so nice and green and I can't belive it's acually winter here since the temperature is the same as a Swedish summer ( about 21 degreees today) gonna take some pictures of my house and host parents tomorrow and mybe post them here for you to see, starting school on Tuesday so gonna go look at it tomorrow aswell. write soon! 
 

2 dagar kvar nu.

Imorgon är sista dagen hemma innan jag åker ner till Stockholm för att sedan på onsdag åka mot Australien. Jag känner mig inte riktigt färdig ännu med allting och imorgon kommer förmodligen bli en sjukt jobbig och stressig dag. Magen är i uppror och jag räknar inte med att sova många timmar inatt eller imorgon. Min värdmamma verkar helt fantastiskt rolig och snäll men jag kan inte greppa taget om att jag verkligen kommer få ett annat hem på torsdag och sen inte komma hem på 365 dagar. Helt sinnesjukt. För er som träffar mig imorgon och säger hejdå så ta inte illa upp om jag inte gråter eller verkar ledsen, jag kan helt enkelt inte tänka att det är så länge tills vi ses för då blir det för jobbigt. För er jag inte känner som läser så kommer den här bloggen från och med idag vara en utbytesblogg och jag kommer mest blogga om vad som händer mig i Australien och inte alls uppdatera lika ofta som nu. Hoppas ni stannar kvar iallafall. Godnatt!

happy dayss

Åh en så jäkla bra kväll/natt jag är lycklig så jag dör. Godnatt!

fyra dagar kvar nu.

Och här är en bild på mina vänner från Agnes blogg. topp tre bästa tagga Australienlåtar just nu:
1. Two door cinema club- Undercover Martyn
2. The hives- Go right ahead 
3. Florence + the machine- Spectrum 
 

sex dagar kvar nu.

Försöker beskriva känslan jag har just nu men jag kan inte sätta ord på den. Så galet taggad och förväntansfull men samtidigt så ledsen över alla jag lämnar hemma, har inte förstått storleken på den här resan riktigt ännu och kommer nog inte göra det förrän jag verkligen är där mitt i det och lever ett helt annat liv än det jag har haft de senaste 17 åren av mitt liv. Lite galen är jag ändå som sätter mig in i det här men ni ska veta att jag inte ångrar mig! Inte ett dugg för jag vet att det kommer bli så himla bra om jag bara tar ut det mesta av allt jag får uppleva. Vet inte hur mycket jag kan skriva här nu innan jag åker men när jag väl är där ska jag försöka skriva regelbundet så ni vet vad som händer! Ha det bra!

sju dagar kvar.

Har köpt två par nya skor denna sommar, de gula är från vagabond och de blåa från asos och jag är helt kär i båda två. älskar sommar!

En helg

Åkte som sagt var till Luleå för att säga hejdå till kärt lulefolk
Köpte en klänning på H&M och körde gokart med lillebror, pappa och amerikank vän Winsor
hängde i stugan och badade i tjärn, åkte hem och tröståt godis för att jag har separationsångest från allt nu. 

en liten stunds tomhet

Är i stugan nu. har sagt hejdå till fyra av mina absolut finaste vänner i luleå och jag känner mig tom men ändå så lycklig för att jag har så bra kompisar som jag vet kommer finnas kvar när jag kommer hem. Bara elva dagar kvar nu.

sickness

Jag är sjuk. lagom till när det äntligen börjar likna sommar ute här i lappland och alla sitter och har picknick i parken runt om i Sverige. Jag har alltid varit duktig på tajming. Om det är någon som har tips på sidor med bra macbook cases så blir jag tacksam för det idag. hejhopp 

förändring

Nu är det defenitivt. Jag är officiellt påväg till Australien, Perth, Kalamunda, Lesmurdie för att leva där ett år. ny familj, ny skola, nya vänner och nya upplevelser. Tanken har börjat forma sig i mitt huvud och jag har nu börjat känna av den lätta paniken och ångesten som blandas med förväntningar och lycka som jag inte har kännt förut. Jag är inte alls redo för det här men vem är det egenligen? Jag måste börja packa och säga hejdå till alla människor jag kommer sakna så fruktansvärt mycket men som jag hoppas finns kvar när jag kommer hem också. Headern är tillfällig men det känns bra att ha den, som ett bevis för mig själv att jag faktiskt ska åka iväg snart. 

morning miss Lisa

Gjorde en "angelica blick frisyr" och tyckte den var fin. Fortfarande trött och lycklig förresten. 

Winding roads

tre bilder på en klädsel jag hade i veckan. halsband från mommo och gina tricot, tjocktröja från carlings, klänning och solbrillor från H&M, väska från secondhand i berlin, bälte från Moa och converse. FESTIVAL

Peace & Love 2012

 
'
Ord känns överflödiga för denna fantastiska vecka. Började på ett nattåg och sedan total eufori i fyra dagar för att sedan flyga hem och vara helt slutkörd men ändå så jävla lycklig. 
 
 

Kärlek

 
                                      jag är hemma från Peace & Love. Helt slut men också helt euforisk och fylld med kärlek, alla borde vara på festival! Ska sova ikapp timmarna jag har missat i veckan och sen kommer bilder upp från denna fantastiska resa med massor av fantastiska flickor som äger allihopa. peace out 

RSS 2.0