Feliz Pasqua amigosJag fick en påskhaaarreeeee!! Min värdmamma är bäst woho den fick till och med åka med i bergochdalbanan så fin är den!
 
Ps. bet just av örat, tror inte påskharechocklad hör till vegetaranismen, visst då? 

där här är fredagkväll

Här är jag i full kostym, smygselfies i badrummet hehe 
Jag och Hannah, så fin tjej
Sen så var det någon som inte kunde ta en bra bild
Och här är en igen, Trav och jag 
Jag och Kwakou 
avslutar med mig och Hannah Igen men här lite tröttare fast ändå glada för det var en bra kväll/natt. 
 
 

charlie Chaplin

Här är jag som stilig man fast egentligen ser jag nog inte alls ut som en man iallafall men vi låtsas för det är maskerad imorgon ju och alla tjejer ska se ut som killar och vice versa, kuuul!  Hoppas på en mustach för att lixom kompletera looken lite, men alltså, vad kul det är att ha fluga, Älskar det! 

The sexy swedish style

Så jag tar photography i skolan och det här är vad som hände idag. Briana döpte den till "the sexy swedish look" Om det berodde på att jag var svensk eller om hon trodde att svenskar klär sig såhär vet jag inte men alltså, om det här var en klass i Sverige så borde alla ta den, så. himla. kul. Sen har jag ju världens roligaste klasskompisar så det gör det hela ännu bättre. Nu har jag 5 dagars påskledigt från skolan och det ska jag fira med party imorgon, på lördag och på söndag woohooo pepp pepp. Hoppas ni alla får en fin påsk med mycket skoter, pimpling och skidor, saknar norrländsk vår och traditionen att alltid åka på pimpeltävling i lannavaara över påsk, känns riktigt konstigt att inte vara med familjen och att det inte finns ens en gnutta snö någonstans här. Puss

Idag var det kallt

Idag har det varit kallt kallt kallt och jag har frusit som vanligt. Det roliga är att det var ca 20 hela dagen men efter 4-5 månader av en medeltemp på 30+ så kändes det som minst minus 5. Jag ramlade med min mountain bike på utesporten (såklart) så nu tröstäter jag mina påsk virvlar jag gjorde i cooking och pluggar. Leker att jag åker bergochdalbana för det är kul och längtar till helgen för jag har tre partyn tjoho! 

En lördag (efter fredag)

Lördagen började med att jag, Jasmine och Emily försökte fånga "who we are" på bild. jag valde att fota denna man, han representar mig rätt bra. 
Sen tjuvfotade jag in i ett stängt café som är coolt. 
Och Bon iver såklart... 
Här är Jasmine
Emily och Kiki. 
En skylt som beskrev mig perfekt!
Sen åt jag middag med Kiki, Marie och Outi, här i mina nya brills som jag önskar var riktigta glasögon!
Koreanskt kök blev det och det här var nog en av de bästa måltider jag har ätit, tofu och zuccini miso! 
Här posar mitt middagsällskap fint för min kamera. Vackra människor. 

Sjuk Sjuk Sjuk

Hej. Idag vill jag vara Audrey Hepburn. Jag har migrän och jag är sjuk och lite deppig fast allt här i Aussie Land är super fantastico, Blir ledsen för min kropp har ett jäkla sätt att säga ifrån på när det blir lite för mycket ibland. Jag glömmer bort/ignorerar varningssignalerna som säger åt mig att ta en paus i allt det roliga och kanske sova lite eller se en film och istället kör jag på som en galning för det är ju det som förväntas av mig. Man borde kunna göra så när man är nästan arton och lever livet för fullt. Imorgon ska jag vara sjuk och slö men sen ska jag vara frisk ända tills jag åker hem, så det så. 

Livet från Instagram

1. Saknade min syster lite extra i fredags, puss på dig <3 2. Tog en bild på mig och den finns på Lookbook 3. Spenderade min fredag med Russell Brand och glass i sängen, ytterst trevligt. 4. Kate min värdsyster hade sin Baby shower och Tammy hade fixat så otroligt fint i parken. Ska visa fler bilder snart, dör. 
1. Saknade balen för det var så otroligt roligt och fint. 2. Var på party hos Nicole, här med Giullana. 3. Giullana och jag igen men med skedar. 4. Stannade hemma idag med feber och förkyldning men såg sagan om ringen så det gjorde inte så mycket. 
 

marion's 18th wohoo


Förra veckan fyllde Marion 18 (wohoooo) så vi alla samlades hemma hos henne för att för fira, det riktiga firandet börjar när jag och Outi fyller i maj ju, tagggaaaaa. Hade inte sett mina utbytes kompisar på alldeles för länge och dom är alla så himla bäst. Idag har det regnat mer än det har på 6 månader här, riktigt spöregn med åska och allt, alla frös och sa att det var vinter nu fast egentligen var det plus 25 och imorgon plus 30, klena australienare fast jag hade på min tjocktröja med så ska inte säga så mycket. Vet inte hur jag ska klara mig när jag kommer hem, kommer frysa häcken av mig! Hoppas alla mår bra hemma i våren, saknar er alla men nu är det bara 4 månader kvar, sjuuukt! 

Något alla ska läsa

Läs läs läs. Sjukt viktig och bra text: Klicka HÄR
 
 

Det är mars

Idag har jag på mig mina nya Lee shorts som jag fyndade på rea här om dagen och jag blev så glad för Lee är ju dyrt ( och fint) och sen så köpte jag ett klockur (?) halsband på en loppis också för länge sen som jag älskar. Igår fyllde marion 18 så jag bakade vegan brownies som smakade som himlen och lovade henne en vild utekväll (haha) när jag fyller vuxen med. Längar så mycket men samtidigt inte, tiden går för fort så tänker bara veckor framåt, inte månader! Imorgon ska jag paddla kajak med min värdpappa och jag är så taggad! En kul grej nu är att sommaren snart är slut men ändå så är "hösten" ungefär 25-30 grader varje dag fast alla klagar ändå att dom kommer frysa och jag tror jag har klimatiserat mig så jag kommer säkert också göra det. Det kommer bli hemskt när jag kommer hem till plus 15 och alla går och badar i havet. usch. Hoppas alla lever fint, hejdå! 

3 från 2

3 bilder från balens efterfest, massor med Kul så trist att det är över :( 
och så 3 foton från när jag, Riley och Giullana tog bilen ner till scarborough för att äta organisk pizza och se på vintagekläder i timmar. Så härligt att Riley har körkort så man slipper transperth's usla lokaltrafiksystem ibland... Plus att pizzorna här i aussieland är helt underbara, kommer sakna så mycket <3 
 
 

tankar om rasism, lördag kväll.

Ikväll har jag varit på teater med min värdmamma på his majesty och det var så himla bra! Teatern handlade om när engelsk männen kom över till australien och tog över aborginernas land och kallade det sitt eget. Det var en så stark föreställning och nu har jag suttit i ungefär en timme sen jag kom hem och tänkt på rasism, olika kulturer, religioner, synsätt, traditioner, raser, läggning, språk etc. Jag förstår att problemet eller vad man ska kalla det med invandrare och asylsökande i sverige har blivit något som många emotsätter/ser negativt på, det har vi sverigedemokraterna bevisat, men Att Sverige ändå har kommit väldigt långt i utveckligen när det gäller ju detta är ändå oundvikligt när man jämför med Australien. Jag har aldrig sett en så stor spricka mellan två "raser" som när jag kom hit. Att folk fortfarande säger saker som "dom där jäkla svartskallarna" eller "man borde utrota dom där svartingarna" är för mig helt oförståeligt. Aldrig i mitt liv i Sverige har jag hört folk i min närhet ens yttra något negativt om de färgade i vårt samhälle och jag har heller aldrig reflekterat över hur många svarta barn det gick på min skola på samma sätt som jag aldrig har tänkt på hur många vita människor det gick där. Kanske är det bara jag som har levt skyddad från rasism, jag vet inte. 
 
Såklart är det de människor i australien som inte ser mörkhyade/ aborginer som bråkstakar eller problem men att ungdomar i min generation och yngre redan har satt in dem i ett fack och det facket är "problem folket". Att höra allt detta gör mig så ledsen och upprörd och hur mycket jag än har hört alla dessa negativa kommentarer som har att göra med en enda sak: hudfärg, så kan jag inte sluta känna mig otroligt illa till mods varje gång det kommer på tal. Ett bra exempel är att varje gång det har hänt någon sorts olycka eller bråk någonstans så är det alltid minst en person som direkt säger, "det är ju dom där aborginerna igen" Även om jag gissar att 50% av fallen så är det australienare, kanske till och med mer. Bara en sån sak att min australienska vän med påbrå från ett asiatiskt land inte vågar gå ut på australia day efter att ha blivit påhoppat ett år av australienska ungdomar i hans egen ålder och fått kommentarer som "svartskalle" "åk hem till dig eget land" eller "du hör inte hemma här" kastat i hans ansikte får mig bara att undra hur man som förälder, kan låta sina barn skaffa såna här åsikter, eller rättare sagt tvinga in dessa åsikter i sina barn? Jag drar inte alla under en kam nu men såhär ser det oftast ut från där jag står iallafall. Sen ska jag inte ens börja prata om hur de ser på homosexuella här, för då exploderar jag.
 
Jag älskar att vara i Australien, jag har fantastiska smarta vänner, fin värdfamilj och skola men jag kan inte räkna hur många gånger jag har velat stå upp och skrika ut över stan att nu är det dags att ni följer med så många länder i västvärlden och lär er acceptera att nej, vi ser inte alla likadana ut och ja, det finns skillnader mellan kulturer som du kanske inte kan förstå men acceptera det och acceptera att folk har olika sätt att leva sina liv och det kanske inte alltid stämmer in med hur du lever men det betyder inte att det är ett sämre sätt. Det finns så många "riktiga" problem i världen som krig, svält, barnslaveri, kvinnomisshandel, miljöhot m.m. och här går så många människor runt och tycker det är jobbigt när aborginerna lever om på tåget eller i stan och glömmer bort att ens se efter om det kanske  var "de vita" som stod bakom bråket i northbridge igårkväll, inte aborginerna som alla sa på jobbet eller i skolan. 
 
jag har nog aldrig skrivit ett så långt inlägg och inte kommit fram till något alls. Bara att världen har långt kvar när det gäller jämställdhet. Här, I sverige, överallt. över och ut. 
 
 

swimming carnival wehoo

Skolans årliga swimming carnival och min första någonsing swimming carnival och det var hur kul som helst! Jag kom tvåa i 50 m bröstsim och kände mig stolt. Sen måste jag bara säga att jag har så himla fina vänner i skolan och jag vet inte hur jag kommer klara av att lämna dem om drygt 4 månader! Nu är det långhelg och jag ska till min värdsysters hus och sova över ikväll och hon ska snart ha barn, så spännande och jag blir värdmoster, haha. Hoppas ni har en fin helg, puss!

RSS 2.0