söndag

Min dag började med breakfast club hos Ella med massa söta saker plus mina bullar för att sedan åka med Ella och Amber till Harbor town, en stor outlet inne stan. Tog sedan en springtur och lagade middag till min fina värdfamilj. Helt klart härlig söndag! Imorgon ska jag åka till stranden med Rotary folk, 34 grader plus hej hopp!

jag gjorde det!

Jag har lyckats! Har bakat bullar som inte bara ser svenska ut utan också smakar svenskt! Jag är så lycklig men jag saknar Sverige nu så det var inte så smart det här. Gott iallafall. Och nyttigt för själen. 

Gummi Pizza

Igår var jag och Outi på kvällsshopping och indisk middag i stan där jag hittade min dinner dance klänning som jag ska visa senare! När vi var trötta på att spendera alla våra pengar åkte vi hem till hennes hus och såg film samtidigt som vi år våra gummi pizzor, nostalgi! Älskar hur "vanligt" det kändes att bara hänga sådär oplanerat och oansträngt som det ofta blir när man lär känna nya människor, skönt att bara kunna vara ibland också. Idag ska jag cykla mig själv till gymmet och sedan ge mig på mitt andra försök att baka bullar, nu med svensk jäst och pärlsocker! Ha det så bra allihopa:) 

Engångskamera

utav 30 bilder blev bara 10 st bra och sex stycken riktigt bra. Fick bilderna med posten från Sverige idag och jag blev alldeles varm i hjärtat av alla fina vänner och familj jag har där hemma. Älskar er alla så oändligt mycket. 

Quindanning II

Here it is! Bilder från ihelg ute på farmen mitt i ingenstans har lätt placerat sig högt på topp aktiviteter i Australien. De här människorna har fastnat i mitt hjärta verkligen, alla är så bra! Idag har jag varit halvt död men lyckades ändå ta mig ut på en springtur och överaskade mig själv när jag orkade springa hela 45 minuter, man kan om man vill! Hoppas alla har det bra i höstSverige, puss puss puss

Quindanning

Jag har haft en så otroligt underbar, asmegacool, rolig och fantastisk helg men arton stycken underbara, asmegacoola, roliga och fantastiska människor. Mer bilder inom en snar framtid!

two things

 
Förra fredagen på skolans årliga "sports Carnival" jag förlorade men tidstagaren sa att jag iallfall hade vackra ögon. Fina människor här i känguruland. 
Bilder från igår när jag, Marion och Outi åkte och hejade på Kiki som visade upp sin egensydda Kimono och alla andra duktiga elever som hade designat eget, allt från matador caper till älvdräkter. Det bästa av allt var cupcakesen man fick som tilltugg, helt himelska! 

whoppaa


Lite bilder från två strandbesök för två helger sen. Jag, Kiki, Outi och Marion spenderade denna helg liggandes på stranden, brände oss lite och drack smothies. Så himla konstigt att kunna göra detta en helg i september och bara behöva åka knappt en timme bort för att ha en vit strand och blått vatten. Australien har verkligen sina fördelar. På fredag åker jag och alla andra studenter för att "farma" lite på en farm, hörde rykten om kaninskjutning vilket jag hoppas är en stor lögn, känner att det kanske är lite dubbelmoral för mig. Ska iallafall bli supertkult och bra. Hoppas ni alla har det bra, saknar min syster extra mycket idag, det har bara varit en sån där systerdag, du är så bra! 

thats what you get

Dum tonåring som jag är valde jag denna dag att vara ute i 30 plus och strålande sol utan solskydd eller huvudbonad. För er som inte ser vad detta hade för konsekvenser så kan jag berätta att det röda som omringar mina ögon kommer från solen, för solen här är inte som i Sverige och solen här bränner.  Om inte annat så ser jag ju lite rolig ut iallafall och jag hade en asmegabra dag på skolans årliga sports carnival. Jag tävlade i 100 m och 200 m och var rätt dålig på båda men vad gör det? Ska visa lite bilder senare från idag. Hejdå från kräftan 

Me and My pretty Friend

Me and Marion at the beach last sunday! I can't belive i'm getting a tan in September!
 
( vänta, skrev jag det här på Engelska? Kan berätta att jag är hur dålig som helst på Svenska vid det här laget och jag drömmer på Engelska, det är en mycket konstig känsla men sammtidigt hur coolt som helst! Ikväll så ska jag på en dance Show där några av mina kompisar kommer uppträda, tror det kommer vara hur bra som helst! Saknar kulturskolan hemma när jag tänker på alla bra grejer vi får göra där hela tiden. Bye bye 

Frågor

Fick några frågor om skolan här och lite annat som jag ska svara på men först så vill jag bara säga att om det är någon som har några frågor eller sånt så är det brara att fråga, jag blir bara glad om ni är intresserade och om jag kan hjälpa någon som funderar på att åka iväg så fråga på!
 
Nu: Här I Australien läser jag konst, musik, engelska, "outdoor education" ( typ äventyrs grejer) Geografi och fotografi. Det kan vara lite svårt att hänga med på alla genomgångar och ibland så missar jag hela grejen för att läraren använder något konstigt ord men eftersom jag mest har praktiska lektioner där jag målar, spelar intrument eller är ute i skogen så upplever iallafall jag att skolan inte är så svår eller jobbig, för det mesta är det bara kul! Det är också en lite lägre nivå här jämfört med Sverige och jag går med året yngre så det hjälper också jättemycket plus att lärarna inte förväntar sig något av mig för det mesta, de förstår om jag inte hänger med hela tiden. Ungdomarna här stressar jättemycket med skolan och läxor men som jag upplever det är det väldigt lite plugg men man gör inte så mycket på lektionerna här och för det mesta har lärarna ingen kontroll på eleverna så då måste alla göra sina uppgifter hemma istället. Det är så himla annorlunda från vad jag är van vid i Sverige! 
 
Presentationer: Jag kommer göra en muntlig presentation för Rotary ( organisitationen jag åkte hit med) Om några veckor och den kommer handla om Sverige, Gällivare, MIg själv och min familj. Sen kommer jag mest troligt prata om att vara utbytesstudent för några klasser på min skola, de lite yngre gissar jag. Innan jag åker hem kommer jag prata om mitt år på ett Rotary möte också. Mycket av utbytesåret kretsar kring att träffa nya människor och vara öppen och intresserad och då måste man också våga prata inför folk och varje vecka hamnar jag i situationer där jag måste ta mod och prata med nytt folk. Det är både läskigt och hur kul som helst! 
 
 
 
 

Jag glömde ju!För två helger sen tog jag och dessa människor tåget till IKEA för att äta lite svenska köttbullar, köpa lite svensk mat och jag fick äntligen min kära oshyvel ( även om ostarna här inte passar för hyvling) Köpte lingon saft, gott och blandat och rågbröds mix och jag var i himlen hela tiden. Fick min dos av Sverige så det räcker i några månader till! 
Kinuko, Shopping and FootballBörjade dagen med resturangfrukost för att fira att min värpappa fyllde år och gick sedan till kalamunda markets och pratade lite med Rotary människor och köpte en halsbandsklocka ( med lucka!!). Tog bussen till Perth och shoppade lite med fina Kiki och på kvällen var jag med Robert, Gaëlle och hennes värdsyster på AFL. Verkligen en lördag väl spenderad! RSS 2.0